Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο

The Elder Scrolls IV Oblivion: Knights of the Nine (Expansion Pack) (PC)

από 3 αξιολογήσεις

Τιμή: 22,16€19,85€

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή
Κωδικός προϊόντος: 361795

Κατ' αρχήν, το expansion pack της Bethesda προσφέρει οκτώ ή δέκα ώρες gameplay στην καλύτερη των περιπτώσεων: για τα δεδομένα του Oblivion, αυτός δεν είναι ακριβώς ικανοποιητικός χρόνος ενασχόλησης. Κατά δεύτερον, σε μορφή DVD κοστίζει 30 ευρώ για να το αγοράσει κανείς από τα ελληνικά καταστήματα, ενώ από το online κατάστημα της Bethesda (www.obliviondownloads.com) κοστίζει μόλις... 10 δολάρια! Αυτό συμβαίνει γιατί η έκδοση του ελληνικού καταστήματος προσφέρει και όλα τα υπόλοιπα μικρά νέα στοιχεία που η Bethesda κυκλοφορούσε μέσα στο 2006, όμως αυτά είναι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων κοσμητικής και όχι ουσιαστικής αξίας.

 

«Η ρίζα του κακού» βρίσκεται στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο Elder Scrolls έχει κυκλοφορήσει και για Xbox 360, με όλα τα παραπάνω να προσφέρονται μέσω Xbox Live ως microtransactions – αλλά... τί «φταίνε» οι PC gamers γι' αυτό; Αυτό που εκείνοι τελικά καλούνται να κάνουν, αν για οποιοδήποτε δικό τους λόγο δεν επιθυμούν να αγοράσουν Δικτυακά το expansion της Bethesda, είναι να πληρώσουν για τα υπόλοιπα extras «με το έτσι θέλω» (είτε δηλαδή τους ενδιαφέρουν, είτε όχι) και να καταβάλλουν τα... μισά χρήματα απ' όσα κοστίζει ο αρχικός τίτλος (που παρείχε άνω των 50 ωρών gameplay) για 10 ώρες παιχνιδιού το πολύ!

 

Όταν όλα έχουν ειπωθεί, για το Shivering Isles δεν χρειάζεται να υπεραναλύσει κανείς. Τα expansion packs είναι προϊόντα που... «πωλούν τον εαυτό τους» σε συγκεκριμένο κοινό και δεν χρειάζεται συνήθως να «μπουν σε διαδικασία» ή να «πείσουν» τον επίδοξο αγοραστή σχετικά με το τί ακριβώς προσφέρουν: προσφέρουν μερικές ακόμη «μερίδες» από ένα «φαγητό» που αυτός έχει ήδη αγαπήσει. Ενώ το Knights of the Nine, όμως, δεν μπορούσαμε να το προτείνουμε χωρίς δισταγμούς και προβληματισμό, το Shivering Isles είμαστε σε θέση να το συστήσουμε «με το χέρι στην καρδιά». Και να διαβεβαιώσουμε την Bethesda ότι ανυπομονούμε ήδη για το επόμενο expansion του Oblivion, αν είναι του ίδιου επιπέδου με αυτό. Δεν βλάπτει να είναι κανείς ακριβοδίκαιος, βλάπτει;

 

Παίκτες: 1

Περιοχή DVD: PAL

Rating: PEGI 16+