Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο

Dante's Inferno (XBOX 360)

από 12 αξιολογήσεις

Τιμή: 49,90€29,90€

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή
Κωδικός προϊόντος: 527198

Το παιχνίδι είναι βασισμένο -πολύ ελαφρά- στο λογοτεχνικό αριστούργημα του Ιταλού ποιητή Dante Alighieri, «Θεία Κωμωδία», που έγραψε τον 14ο αιώνα και περιγράφει τον αγώνα του μέχρι τα βάθη της Κόλασης, προκειμένου να σώσει την αγαπημένη του Βεατρίκη από τον ίδιο το Διάβολο.

Ο παίκτης έχοντας το ρόλο του Dante ξεκινά την περιπέτεια του στον πάνω κόσμο, που ύστερα από μία αναμέτρηση με διάφορους εχθρούς καταλήγει να μάχεται το Θάνατο, τον οποίο τελικά σκοτώνει με το ίδιο του το δρεπάνι και το κρατά το όπλο αυτό ως λάφυρο. Όλο το παραπάνω επίπεδο λειτουργεί ως tutorial, με σκοπό να μάθει ο παίκτης τις βασικές λειτουργίες του παιχνιδιού. Έπειτα αρχίζει η κάθοδος…


Το gameplay του Dante’s Inferno θα θυμίσει στους παίκτες –και μάλιστα δικαιολογημένα- το αντίστοιχο της διάσημης σειράς God of War, αφού επιδίδεστε σε έντονες μάχες μεγάλης κλίμακας σε συνδυασμό με τα γνωστά πλέον QTE(quick time events) όταν το απαιτούν οι περιστάσεις. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι δημιουργοί του παιχνιδιού εφάρμοσαν το προαναφερθέν σύστημα εξαιρετικά καλά, με αποτέλεσμα οι συγκρίσεις να σταματούν στο μυαλό του παίκτη ύστερα από λίγο χρονικό διάστημα.

Έτσι, έχετε το δρεπάνι σαν βασικό σας όπλο και μία μαγική επίθεση τύπου σταυρού για να αντιμετωπίζετε τις ορδές δαιμόνων, που υπόκεινται σε ένα σύστημα αναβάθμισης βασιζόμενο σε ηθικές επιλογές. Αυτές, περιλαμβάνουν την διάσωση ή τον καταδίκη διαφόρων ψυχών, ανάλογα με το αν θέλετε να υιοθετήσετε ένα πιο επιθετικό ή αμυντικό στυλ.


Ο οπτικός τομέας του παιχνιδιού είναι απλά, εκπληκτικός. Τα 9 επίπεδα της Κόλασης που περιέχονται είναι έξοχα σχεδιασμένα, καθένα με το δικό του ξεχωριστό του θέμα και εχθρούς, ανάλογα με το θανάσιμο αμάρτημα που παρουσιάζεται. Σε αυτό συνεισφέρει σε μεγάλο βαθμό το art direction του Wayne Barlowe που βοήθησε στην γενικότερη ανάπτυξη του σχεδιασμού. Ακόμη, ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται για τη ροή της μάχης ότι «τρέχει» το παιχνίδι στα 60fps.

Ακόμη, ο ήχος βρίσκεται στα υψηλά στάνταρ που μας έχει καλομάθει η εταιρεία από το Dead Space με τις κραυγές των δαιμόνων, τους ανατριχιαστικούς ήχους των περιβαλλόντων και των κολασμένων να κλέβουν την παράσταση.

Ο έλεγχος είναι άμεσος και αποτελεσματικός και ύστερα από λίγη εξοικείωση, θα έχετε αποκτήσει την ικανότητα να εξαπολύετε μεγάλο αριθμό συνεχόμενων επιθέσεων στους διάφορους εχθρούς. Στα αρνητικά έγκειται το γεγονός, ότι στα platforming τμήματα δε βοηθά ιδιαίτερα λόγω της στατικής κάμερας και του σημείου-κλειδιού που πρέπει να ανακαλύψετε για να επιτύχετε κάποιο άλμα.

Τέλος, η αλήθεια είναι ότι προς το τέλος το παιχνίδι αναλώνεται λίγο στους ίδιους εχθρούς και χάνεται μερικώς η αίσθηση της γενικής ροής που είχε επιτευχθεί προηγουμένως.

Παρά τα όποια λάθη του, το Dante’s Inferno της Visceral Games καταφέρνει τελικά με το σπαθί του – ή μάλλον με το δρεπάνι του!- να ξεφύγει από τη σκιά των μεγάλων του είδους και να μας στείλει στην κόλαση για τα καλά όπως αναφέρουν και τα trailers του παιχνιδιού!

Παίκτες: 1

Περιοχή DVD: PAL

Rating: 18+