Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο

Bayonetta (PS3)

από 10 αξιολογήσεις

Τιμή: 49,90€22,82€

Άμεση παραλαβή από το κατάστημα ή Άμεση Αποστολή

Το Bayonetta αποτελεί το νέο πόνημα της Platinum Games, η οποία στο παρελθόν μας έχει προσφέρει το αρκετά ιδιόμορφο από άποψη αισθητικής Mad World για το Wii. Και το στυλ είναι σίγουρα το κύριο στοιχείο και στην παρούσα περίπτωση και όχι μόνο, φυσικά...

Η ομώνυμη μάγισσα λοιπόν, είναι η τελευταία μια αρχαίας φυλής που ξυπνά μετά από λήθαργο 500 χρόνων και πάσχει από αμνησία σχετικά με το παρελθόν της.Στην προσπάθειά της να ανακτήσει την μνήμη της, επιδίδεται σε ανηλεές hack 'n' slash δαιμονικών αγγέλων(!) μαζί με τη βοήθεια μίας καρικατούρας του Danny de Vitto και ενός φύλακα της Κόλασης.

Το προαναφερθέν τέχνασμα της αμνησίας λειτουργεί θετικά για τον παίκτη,καθώς είναι και αυτός χαμένος στην αρχή για τα τεκταινόμενα χωρίς όμως να σημαίνει ότι στην πορεία βγάζει άκρη με το σενάριο, ατόφιο γέννημα θρέμμα ιαπωνικών μυαλών με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Το gameplay θα φανεί ιδιαίτερα γνώριμο και οικείο στους θιασώτες του είδους(Devil May Cry, God of War, Ninja Gaiden κλπ.) χωρίς να παραγνωρίζεται ο ξεχωριστός χαρακτήρας του και οι αρκετά πιο φρενήρεις ρυθμοί του. Το σύστημα μάχης διαθέτει βάθος αν και μόνο οι υπομονετικοί θα το αξιοποιήσουν πλήρως. Ακόμη, η χρήση του RT καθίσταται απαραίτητη για την αποφυγή των επιθέσεων των εχθρών(και του ανάλογου counter attack αν γίνει με σωστό συγχρονισμό),καθώς έχει γίνει συνειδητή η μη ύπαρξη κουμπιού άμυνας από τους δημιουργούς. Πάντως το button mashing δεν αποφεύγεται σε όλες τις περιπτώσεις...

Τεχνικά το Bayonetta εντυπωσιάζει με τις αποδόσεις του σε όλους τους τομείς, αφού τα καλογυαλισμένα γραφικά του σε συνδυασμό με το σταθερό frame rate με ό,τι και αν γίνεται στην οθόνη μας(συμπεριλαμβανομένων και των τεράστιων bosses σε κλίμακα),αποτελούν νέο επίτευγμα της παρούσας γενιάς κονσολών. Φυσικά και το ηχητικό κομμάτι του παιχνιδιού βρίσκεται στα ίδια υψηλά επίπεδα αφού και οι επιτηδευμένα γλαφυροί διάλογοι προσθέτουν στην συνολική ατμόσφαιρα.

Συμπερασματικά, το Bayonetta είναι η αφορμή για να καθίσουν σπίτια τους όσοι gamers αρέσκονται σε τέτοιου είδους παιχνίδια και να αφεθούν στη μαγεία ενός πολλά υποσχόμενου franchise(!?)

Παίκτες: 1

Περιοχή DVD: PAL

Rating: 15+