Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο

Final Fantasy XIII (PS3)

από 27 αξιολογήσεις

Μεταχειρισμένο: 19,90€

Διαθέσιμο - Άμεση Αποστολή
Κωδικός προϊόντος: 6010130

Τρία σχεδόν χρόνια μετά το επικό Final Fantasy XII, ο νέος τίτλος της δημοφιλούς σειράς της Square Enix έρχεται για να καθηλώσει ξανά τους φανατικούς παίκτες των RPG παιχνιδιών. Το Final Fantasy XIII, που έχει ήδη σημειώσει μεγάλη επιτυχία στην Ιαπωνία, σηματοδοτεί την είσοδο της βασικής σειράς στον χώρο των σύγχρονων κονσολών και προσφέρει, πέρα από μαγευτικά γραφικά υψηλής ποιότητας, ένα καθηλωτικό σύστημα μάχης που καταφέρνει να καινοτομεί με διάφορα νέα χαρακτηριστικά και μια ιστορία που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

Πιο αναλυτικά και ξεκινώντας από τον τελευταίο τομέα που σημειώσαμε παραπάνω, θα αναφερθούμε στο σενάριο του Final Fantasy XIII, το οποίο μας ταξιδεύει στον κόσμο του Pulse, έναν πλανήτη στον οποίο κατοικούν τα fal’Cie (μηχανικά όντα με θεϊκές δυνάμεις παραγόμενες από ενσωματωμένους σε αυτά κρυστάλλους) και οι άνθρωποι. Μερικοί από αυτούς φέρουν το όνομα l’Cie και έχουν επιλεγεί από τα fal’Cie για να εκπληρώσουν έναν ανώτερο σκοπό, το Focus τους, το οποίο καλούνται να ανακαλύψουν οι ίδιοι ερμηνεύοντας τα οράματα που τους δίνονται.

Στον κόσμο αυτόν, 1300 περίπου χρόνια πίσω στο παρελθόν, ένα fal’Cie με την ονομασία Orphan κατασκεύασε έναν παράδεισο για την ανθρωπότητα, την πόλη Cocoon, που επιπλέει στον αέρα ψηλά πάνω από την επιφάνεια του Pulse. Το Orphan δημιούργησε ακόμη διάφορα όντα και μηχανές για τους κατοίκους της πόλης και η ανθρωπότητα πάνω σε αυτήν άνθισε. Αργότερα ήρθε ο πόλεμος ανάμεσα στους κατοίκους της πόλης Cocoon και αυτούς του Pulse και παρότι οι πρώτοι κατάφεραν να νικήσουν, ο φόβος για μια νέα διαμάχη βαραίνει ακόμη τις καρδίες τους.

Στο παρών, η θεοκρατική κυβέρνηση της Cocoon, γνωστή ως Sanctrum, διώκει τους κατοίκους της πόλης που επισκέπτονται τον Pulse αφού θεωρεί πως αυτός είναι ένας περίεργος κόσμος που επιδρά επάνω τους με διάφορους τρόπους. Μέσα σε αυτόν τον αναβρασμό, μια ομάδα πολεμιστών, οι οποίοι είναι φυσικά οι πρωταγωνιστές του παιχνιδιού και οι χαρακτήρες τους οποίους εσείς ελέγχετε, εξαναγκάζονται να πάρουν το χρίσμα των l’Cie και το Focus της καταστροφής του Orphan και του Cocoon. Όπως καταλάβατε, κάπου εδώ αρχίζει και η δράση του Final Fantasy XIII.

Ελέγχοντας τους (6 συνολικά) προαναφερθέντες χαρακτήρες του παιχνιδιού θα ταξιδέψετε σε δεκάδες διαφορετικές περιοχές, τόσο μαγευτικές που κόβουν κάποιες στιγμές την ανάσα και θα παλέψετε με αμέτρητους εχθρούς αυξανόμενης δυναμικότητας καθώς προσπαθείτε να επαναφέρετε την τάξη και την ειρήνη στον κόσμο του Pulse και να δώσετε τέλος σε αυτήν την αλλόκοτη ιστορία. Ο μεγαλύτερος σύμμαχός σας σε αυτήν την περιπέτεια είναι το σύστημα μάχης του παιχνιδιού το οποίο βασίζεται στην λογική των εντολών κίνησης και των συνδυασμών αυτών.

Χρονικά περιοριζόμενοι από το κλασικό πλέον σύστημα που ακούει στο όνομα Active Time Battle, οι παίκτες καλούνται να δώσουν την εντολή για την κίνηση που θα εκτελέσει, όταν η αντίστοιχη μπάρα γεμίσει, ο κάθε ένας από τους 3, το πολύ, χαρακτήρες που έχουν στη διάθεσή τους σε κάθε μάχη. Ακόμη, ο συνδυασμός διαφόρων εντολών οποιουδήποτε τύπου επιτρέπει στον παίκτη να εξαπολύσει αμέτρητα διαφορετικά combos τα οποία φυσικά για να πραγματοποιηθούν απαιτούν την ολοκλήρωση περισσότερων από μία μπαρών.

Στο ανανεωμένο σύστημα μάχης του παιχνιδιού θα βρείτε και το Brake State το οποίο αναφέρεται στην κατάσταση στην οποία εισέρχεται ο εχθρός σας όταν καταφέρετε να πραγματοποιήσετε επάνω του κάποιο ισχυρό combo. Σε αυτήν την κατάσταση, κατά την οποία θα δείτε τον αντίπαλό σας να αποκτά ένα κόκκινο χρώμα, η δυνατότητα άμυνας αυτού είναι περιορισμένη κι τότε έχετε την ευκαιρία να του προκαλέσετε μεγαλύτερα πλήγματα ή ακόμη και να τον σηκώσετε ψηλά στον αέρα. Ο εχθρός σας επανέρχεται στην φυσιολογική κατάσταση όταν η μπάρα του Brake State αδειάσει.

Οι επιθέσεις και τα combos που μπορεί να εκτελέσει ο κάθε μαχητής σας συνδέονται άμεσα με το Role που εσείς έχετε επιλέξει γι’ αυτόν. Τα Roles είναι συνολικά έξι και κάθε χαρακτήρας δεν μπορεί να έχει μια δεδομένη στιγμή πάνω από ένα από αυτά. Ταυτόχρονα όμως, οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να παίξουν χωρίς περιορισμούς με τους διάφορους συνδυασμούς (Paradigms) ρόλων των μαχητών εκτελώντας το λεγόμενο Paradigm Shift και να αλλάξουν τη ροή μιας μάχης αφού με κάθε Shift αλλάζουν και οι στρατηγικές ισορροπίες σε αυτήν.

Οι παραπάνω, είναι μερικές μόνο από τις έξυπνες προσθήκες που θα ανακαλύψετε παίζοντας και οι οποίες κάνουν το σύστημα μάχης του Final Fantasy XIII πιο δυναμικό και πιο στρατηγικό σε σχέση με αυτά των προηγούμενων τίτλων προσδίδοντάς του παράλληλα την απαραίτητη φρεσκάδα που θα κάνει τους παίκτες να θέλουν να ασχοληθούν μαζί του και συντελώντας στην σύνθεση ενός απόλυτα εθιστικού gameplay. Αυτό το γεγονός, σε συνδυασμό με τα εκπληκτικά γραφικά και το πανέμορφο soundtrack του Masashi Hamauzu (του Final Fantasy X) ολοκληρώνουν την εμπειρία ενός τίτλου που άξια φέρει το θρυλικό όνομα της σειράς Final Fantasy.

Παίκτες: 1

Περιοχή DVD: PAL

Rating: 16+

Σχετικά προϊόντα

Funko Pop
Nintendo Amiibo
Lego κατασκευες