Αποστολές σε Ελλάδα και Κύπρο

Agarest: Generations Of War (PS3)

Μεταχειρισμένο: 29,90€

Διαθέσιμο - Άμεση Αποστολή
Κωδικός προϊόντος: 529099

Τα παιχνίδια του είδους των Strategy RPG δεν κατέκτησαν ποτέ την αγορά και πλέον βλέπουν ακόμη πιο σπάνια τα ράφια των καταστημάτων. Ως ένας τέτοιος τίτλος, το Agarest δεν κατάφερε να τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας παρά το γεγονός πως ποιοτικά αξίζει όσο λίγοι πιο δημοφιλείς από αυτόν. Είναι με άλλα λόγια ένα καλά κρυμμένο διαμάντι. Σεναριακά, όπως κάθε RPG παιχνίδι, το Agarest καταπιάνεται με την πάλη ανάμεσα στο καλό και το κακό ο πόλεμος μεταξύ των οποίων κατέληξε στην καταστροφή του ομώνυμου κόσμου. Οι Θεοί του Φωτός, οι οποίοι επικράτησαν ενάντια σε αυτούς του Σκότους, δημιούργησαν στην θέση αυτού έναν νέο κόσμο όμως τώρα η απειλή των σκοτεινών δυνάμεων κάνει πάλι την εμφάνισή της. Στη νέα διαμάχη, οι παίκτες καλούνται να επιλέξουν αν θα ακολουθήσουν τον δρόμο του Φωτός ή αυτόν του Σκότους και να χτίσουν τον στρατό τους επιστρατεύοντας διάφορους συμπαθείς ήρωες που συναντούν στην εξέλιξη της ιστορίας.

Κάθε ένας από αυτούς διαθέτει τις δικές του ειδικές κινήσεις και δυνάμεις αλλά και τα δικά του όπλα τα οποία μπορείτε να βελτιώσετε χρησιμοποιώντας την ισχύ της αλχημείας. Η περιπέτειά του παιχνιδιού θα σας ταξιδέψει σε δεκάδες διαφορετικές περιοχές και θα σας θέσει αντιμέτωπους με αμέτρητους διαφορετικούς εχθρούς ποικίλων χαρακτηριστικών. Στις μάχες που θα πραγματοποιήσετε, η κίνηση των χαρακτήρων γίνεται κλασικά σε σειρά και η τοποθέτησή τους, περιοριζόμενη από την ευκινησία του καθενός, αποτελεί το στρατηγικό στοιχείο που δίνει και το όνομά του στο συγκεκριμένο είδος των παιχνιδιών. Το χαρακτηριστικό που κάνει τη διαφορά είναι αυτό της ομαδικής τοποθέτησης των μαχητών η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσετε καταστροφικές και εντυπωσιακές combo κινήσεις. Η χρήση αυτής της στρατηγικής απαιτεί βέβαια τον κατάλληλο συγχρονισμό αφού μπορεί να σας αφήσει εκτεθειμένους σε πιθανή μαζική επίθεση των αντιπάλων σας.

Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο είναι αυτό της εξέλιξης της ιστορίας μέσα σε πέντε διαφορετικές γενιές. Δανειζόμενο από τα απίστευτα δημοφιλή στην Ιαπωνία παιχνίδια τύπου dating sim, το Agarest σας καλεί να ζήσετε πέντε διαφορετικές περιπέτειες επιλέγοντας μέσω του συστήματος Soul Breed την σύντροφο που θα δώσει ζωή στους απογόνους σας, οι οποίο θα αποτελέσουν και τη νέα γενιά μαχητών. Όλα τα παραπάνω ζωντανεύουν με τη βοήθεια εντυπωσιακών πολύχρωμων γραφικών και λεπτομερών σκίτσων που προσδίδουν μια anime αισθητική. Τα περιβάλλοντα διαθέτουν αξιόλογη λεπτομέρεια ενώ το animation είναι επίσης καλοδουλεμένο. Στο ιδιαίτερο αυτό στυλ δένει απόλυτα και το μαγευτικό soundtrack του παιχνιδιού που θα σας ταξιδέψει με τις δραματικές του μελωδίες. Εν ολίγοις, μπορούμε να πούμε πως το Agarest έχει περισσότερα να αναδείξει παρά να ζηλέψει σε σχέση με άλλους RPG τίτλους και σίγουρα αποτελεί μια δουλειά που αξίζει την προσοχή σας.

Παίκτες: 1

Περιοχή DVD: PAL

Rating: 12+

Σχετικά προϊόντα

Funko Pop
Nintendo Amiibo
Lego κατασκευες